Ajankohtaista

Julkaistu 25.07.2019

Nuorten työpajan toiminta täydessä vauhdissa uudessa osoitteessa - osallistu nimikilpailuun

Huhtikuun alusta Varastotielle muuttaneelle nuorten työpajalle etsitään raikasta, mieleenpainuvaa nimeä. Tutustu kuvareportaasiin ja kerro nimiehdotuksesi!

Eduro-säätiön nuorten työpaja on toiminut huhtikuun alusta alkaen uudessa osoitteessa Varastotiellä. Ensimmäisten kuukausien kokemusten perusteella sekä nuoret että henkilökunta ovat olleet tyytyväisiä uusiin tiloihin. Tällä hetkellä niitä pitää tukikohtanaan kaksi yksilö- ja ryhmävalmentajaa sekä työelämävalmentaja. Lisäksi tiloja hyödyntää työssään etsivä nuorisotyöntekijä.

”Täällä on viihtyisää, valoisaa ja tilaa toiminnalle on nyt entistä enemmän”, kertoo nuorten kuntoutuksesta vastaava yksilövalmentaja Päivi Pyy.

”Ja keltainen talo näkyvällä paikalla on ihan konkreettisesti auttanut nuorten ohjaamisessa paikalle”, etsivä nuorisotyöntekijä Elli Sillanpää jatkaa etujen listaamista.

Uusi sijainti on helpottanut myös tutustumisten ja vierailujen tekemistä; tulla ja mennä voidaan aiempaa vaivattomammin. Kaupungille voidaan lähteä vaikka kävellen ja kirjasto, teatteri ja eri virastot ovat lähellä.

Nuorten toiminta keskittyy sosiaaliseen toimintaan ja yhdessäoloon. Retket eri kohteisiin, osallistuminen paikallisiin tapahtumiin, luontoaktiviteetit ja liikunta ovat osa päivittäistä toimintaa perinteisiä askartelutöitä ja lautapelejä unohtamatta. Toiminta on ympäristönvaihdoksen ja kasvaneiden tilojen myötä saanut myös ihan uusia ulottuvuuksia. Pajalle on hankittu muun muassa ukulele-kitaroita ja nuorilla on ollut mahdollisuus osallistua musiikkikoulun opetukseen. Yksi uutuuksista on diginurkkaus. Verkkopelaaminen ja e-urheilu nauttivat tällä hetkellä huimaa suosiota ja pelaaminen voikin ennalta tuttuna juttuna olla monelle hyvä kosketuspinta tulla mukaan toimintaan. Tietokonepelejäkin pelataan yhdessä toisten nuorten tai ohjaajien kanssa. Kaverin tai aikuisen ohjaajan neuvominen peleissä voi ne suvereenisti hallitsevalle nuorelle olla itsetuntoa nostattava kokemus. Entisenä lounasravintolana tiloissa on myös monipuolinen ja tilava keittiö, jossa leivotaan ja laitetaan yhdessä välipalaa. Ruuanlaitto on tärkeä osa arjen taitojen vahvistamista, sillä ruokaan ja ruokailemiseen liittyvät ongelmat eivät ole ollenkaan harvinaisia nuorten keskuudessa.

Nuorten työpajalla nuorta autetaan ja tuetaan oman ammatillisen suunnitelman teossa sekä tulevaisuuden ja oman elämän rakentamisessa. Aiemmin työpajan toimiessa säätiön muiden yksiköiden kanssa saman katon alla nuorilla oli mahdollisuus osallistua oman kiinnostuksen ja motivaation mukaisesti myös muuhun talon toimintaan. Tästä haluttiin pitää kiinni muuton jälkeenkin.

Paikka on avoinna jälleen 5.8.2019 alkaen ja voit käydä tutustumassa toimintaan ma – to klo 10-15.

”Yhteys Kairatien toimipisteeseen toimii hyvin ja meillä nuori voi helposti käydä tutustumassa ja osallistua eri työ- ja oppimisympäristöihin ja muihin juttuihin”, Päivi Pyy korostaa.

Täällä siis osallistutaan, koetaan, ystävystytään, vahvistutaan, opitaan voittamaan ja häviämään, suunnitellaan tulevaisuutta… Mutta mikä moiselle paikalle nimeksi? Osallistu nimikilpailuun 11.8.2019 mennessä Eduron Facebook-sivulla tai lähettämällä nimiehdotuksesi sähköpostilla info@eduro.fi. Palkitsemme voittaneen ehdotuksen 60€ lahjakortilla Cafe & Bar 21:een. Valinta tehdään to 15.8.2019 ja voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

 

Huom! Klikkaamalla nuolia kuvan alareunassa pääset kuvasarjassa eteen- tai taaksepäin. Mobiililaitteella pyyhkäise kuvan kohdalla oikealle tai vasemmalle.

Haluatko mukaan toimintaan? Kaipaako lapsesi tukea? Ota yhteyttä etsivään nuorisotyöhön. Soitto, sähköposti tai tekstiviesti riittää!

Etsivä nuorisotyöntekijä Elli Sillanpää
044 758 1083
elli.sillanpaa@eduro.fi

Nuorten työpajan valmentajat:

Yksilövalmentaja Päivi Pyy
044 763 4127
paivi.pyy@eduro.fi

Yksilö- ja ryhmävalmentaja Tanja Räisänen
044 739 6613
tanja.raisanen@eduro.fi

Työelämävalmentaja Toni Välitorppa
040 841 8292
toni.valitorppa@eduro.fi

Eduro-säätiön nuorten työpaja, Varastotie 2, 96100 Rovaniemi (sisäänkäynti Vierustien puolelta).

Lue myös nämä