Ajankohtaista

Julkaistu 19.04.2018

Ville Nurminen rohkaisee kaikkia hymyilemään toisilleen

Rap-artisti Ville Nurmisen tarina kannustaa meitä kaikkia vaalimaan positiivisuutta ja levittämään hyvää mieltä ympärillemme.

Positiivisen elämänasenteen sanansaattaja, kokemusasiantuntija ja rap-artisti Ville Nurminen esiintyi Eduron asiakkaille keskiviikkona 18.4. Yleisönsä hyvin mukaansa temmannut, vauhdikas esitys sisälsi motivaatiopuheen, jossa Nurminen teki läpileikkauksen värikkääseen elämäänsä ja musiikkiosuuden, jonka aikana Nurminen esitti Suojelusenkeli-levyltään kappaleita kuten ”Tyhjään Huoneeseen” ja ”Suojelusenkeli”.

Positiivisen elämänasenteen sanansaattajana Ville Nurminen kertoo tarinansa hyvin rehellisesti ja peittelemättömästi. Villen tarina alkaa koulukiusaamisesta, alkoholismista perheessä sekä päätymisestä nuorisokotiin. Villen kolttosiin kuului muun muassa koulun ikkunoiden särkeminen. Nuorisokodin jälkeen Ville muutti Helsinkiin lähihoitajakoulutukseen, joka päättyi opintojen keskeytykseen ja alkoholikierteeseen. Myös huumemaailman hän koki läheltä.

Alkoholiriippuvuudesta kärsinyt Nurminen ajautui nuorena psykologin pakeille masennuksen vuoksi ja kertoo myös yrittäneensä itsemurhaa. Muutto Riihimäelle ja työpaikka Soneran puhelinliittymien myyjänä Citymarketin aulassa muuttivat kuitenkin hänen elämänsä suuntaa. Alkujaan työhönsä vastahakoisesti suhtautunut Ville keksi keinoja lähestyä ihmisiä esimerkiksi auttamalla ruokakassien kantamisessa. Auttamisen ja jutustelun lomassa hän tiedusteli ihmisiltä pikaisesti, mikä puhelinliittymä heillä on käytössään. Neuvokas Ville teki nopeassa tahdissa myyntiennätyksiä ja nousi johtoportaan tehtäviin. Ystävällisyys ja ihmisten kohtaamisen taito veivät Villeä jo pitkälle.

”Älä kerää ympärillesi negatiivisia ihmisiä”

Työskennellessään Soneralla Ville sai esimieheltään neuvon ”älä kerää ympärillesi negatiivisia ihmisiä”. Tämä arvokkaaksi osoittautunut elämänohje sai hänet katkaisemaan yhteydet vain ongelmia tuoneisiin kavereihinsa ja keskittymään positiivisuuteen. Täysin raitistunut Ville alkoi säästää rahaa matkusteluun ja musiikkiharrastukseensa. Ville vakuuttui entistä enemmän positiivisuuden rohkaisevasta vaikutuksesta.

Esimerkkinä tarttuvasta hyvästä mielestä Ville käyttää Dubain kauppareissua, jossa kassatyöntekijä jututti Villeä toisen työntekijän pakatessa ostokset hänen puolestaan. Suomen kaupoissa hän on kokenut kohtelun olevan kolkompaa. Lääkkeeksi yleiseen synkeyteen Ville on keksinyt sanoa jotain positiivista jollekin tuntemattomalle ihmiselle vähintään kerran päivässä.

Ville Nurmisen positiivinen ja introspektiivinen puoli tulee esille hänen musiikissaan, jossa vältetään kirosanoja ja korostetaan rohkeutta olla positiivinen. Nyt Ville keikkailee tehden satoja esiintymisiä vuodessa esimerkiksi lastenkodeissa, mielenterveys- ja päihdeyksiköissä, kouluissa sekä hoiva- ja vanhainkodeissa ympäri Suomen.

TUOMAS JESTILÄ

Lue myös nämä